Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 31.1.2022 15.48

Sirkku Jyrkkiö aloittaa Tyksin sairaalajohtajana 14.2.2022

Avainsanat:

Toimialuejohtaja Sirkku Jyrkkiö sijaistaa sairaalajohtaja Petri Virolaisen virkavapaata 14.2.2022 lähtien. 

Operatiivinen ja syöpätaudit toimialueen toimialuejohtaja Sirkku Jyrkkiö sijaistaa sairaalajohtaja Petri Virolaisen virkavapaata 14.2.-31.12.2022, kun Virolainen toimii Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajana. Jyrkkiö on syöpätautien erikoislääkäri, joka on toiminut toimialuejohtajana vuodesta 2016 alkaen. 

– Täytin joulukuussa 60 vuotta, ja olen iloinen siitä, että saan mahdollisuuden katsella sairaalaa uudesta näkökulmasta pitkän työurani loppupuolella. Tyksin siirtyminen osaksi hyvinvointialueen uutta organisaatiota on iso muutos. Muutokseen liittyy paljon mahdollisuuksia. Pidän mielelläni yliopistosairaalan lippua korkealla, Jyrkkiö sanoo. 

Sirkku_Jyrkkiö_pieni.jpg

Johtamisen keskeisinä elementteinä Jyrkkiö pitää toinen toisemme arvostamista, vuoropuhelua, valmentavaa asennetta ja laatutyötä. Moniammatillinen ja monialainen osaava tiimityö ja potilaan hoitopolun hallinta kotoa kotiin ovat tulevaisuudessakin korkeatasoisen terveydenhuollon kulmakivet. 

Operatiivinen toiminta ja syöpätaudit saa Ilkka Koskivuon ruoriinsa

Toimialueen Operatiivinen toiminnan ja syöpätautien toimialuejohtajan ruorin ottaa hoitoonsa plastiikka- ja yleiskirurgian vastuualueen ylilääkäri Ilkka Koskivuo. 

– Olen saanut makustella toimialuejohtajan työtä jo aikaisemmin. Viimeksi olin puolen vuoden ajan Sirkun sijaisena hänen työskennellessään Sosiaali- ja terveysministeriössä. Silloin elettiin toisen epidemia-aallon huippuaikaa. Korona vei silloinkin paljon huomiota, mutta omalla toimialueellamme monen erikoisalan perustyö on jatkunut koko tämän vaikean ajan hienosti, kuin koronaa ei olisikaan. Tunnen olevani etuoikeutettu, kun pääsen jälleen johtamaan tätä huippuammattilaisten toimialuetta, Koskivuo sanoo.


Kuva: Pasi Leino