Hoppa till huvudinnehåll

Pressmeddelande Published on 31.1.2022 15.51

Sirkku Jyrkkiö ÅUCS sjukhusdirektör från och med 14.2.2022

Nyckelord:

Verksamhetsområdesdirektör Sirkku Jyrkkiö ska vikariera sjukhusdirektör Petri Virolainen då han är tjänstledig från och med 14.2.2022. 

Direktör för verksamhetsområdet Operativ verksamhet och cancersjukdomar Sirkku Jyrkkiö kommer att vikariera sjukhusdirektör Petri Virolainen under tiden 14.2.-31.12.2022, då Virolainen sköter uppdraget som Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikts direktör. Jyrkkiö är specialistläkare inom cancersjukdomar och hon har varit verksamhetsområdesdirektör från och med år 2016. 

– Jag fyllde 60 år i december och jag är glad för att jag får en möjlighet att se sjukhuset ur en ny synvinkel i slutet av min långa karriär. ÅUCS flytt som en del av det nya välfärdsområdet är en stor förändring som innefattar många möjligheter. Jag håller gärna universitetssjukhusets fana högt, säger Jyrkkiö.

Sirkku_Jyrkkiö_pieni.jpg

Centrala element i ledarskap är enligt Jyrkkiö att uppskatta varandra, dialog, coachande attityd och kvalitetsarbete. Hörnstenarna för högklassig hälsovård är också i framtiden mångprofessionellt och branschomfattande teamarbete och hantering av patientens vårdstig från och till hemmet.

Operativ verksamhet och cancersjukdomar får Ilkka Koskivuo till rodret

Verksamhetsområdet Operativ verksamhet och cancersjukdomar får en vikarierande direktör i Ilkka Koskivuo som för tillfället är ansvarsområdesdirektör för plastik och allmän kirurgi. 

– Jag har fått prova på att vara verksamhetsområdesdirektör redan ett tag tidigare. Senast var jag Sirkkus vikarie i ett halvt år då hon arbetade vid Social- och hälsovårdsministeriet. Då levde vi mitt under den andra epidemivågen. Coronan krävde också då en hel del uppmärksamhet men på vårt verksamhetsområde har det dagliga arbetet inom många specialiteter fortsatt under hela denna svåra tid, som om coronan inte ens existerade. Jag anser mig själv vara priviligierad då jag får leda det här verksamhetsområdet bestående av topprofessionella arbetstagare, säger Koskivuo.


Foto: Pasi Leino