Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 29.11.2016 12.16

Tiedote sairaanhoitopiirin hallituksen kokouksesta 29.11.2016

Avainsanat:

Sairaanhoitopiirin hallintojohtajaksi Jari-Pekka Tuominen

Jari-Pekka TuominenVarsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus päätti 29.11.2016 yksimielisesti nimittää sairaanhoitopiirin hallintojohtajan virkaan varatuomari Jari-Pekka Tuomisen 1.1.2017 alkaen. Samalla päätettiin äänestyksen jälkeen äänin 17-2, että virasta maksetaan esityksen mukaisesti 7800 euron kokonaiskuukausipalkka.  Jukka Kärkkäisen vastaehdotus Pirkko Tammelinin kannattamana oli pitää palkka nykytasolla, 7559 eurossa.

VT Jari-Pekka Tuominen on auskultoituaan toiminut käräjäoikeuden viskaalina Vakka-Suomen käräjäoikeudessa ja sen jälkeen tullut Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin palvelukseen tutkimuslakimieheksi 2004. Hänet nimitettiin konsernilakimieheksi 2014. Tuominen on toiminut sairaanhoitopiirin hallintojohtajan sijaisena ja vt. hallintojohtajana yli 2,5 vuotta. Lisäksi hänellä on yli kahden vuoden kokemus Länsirannikon Työterveys Oy:n hallituksen jäsenyydestä.

Perustelujen mukaan Tuomisella on erittäin hyvä erityissairaanhoidon ja sairaanhoitopiirin organisaation tuntemus. Hänellä on vahva kokemus piirin keskeisistä muutoshankkeista, konserni- ja omistajaohjaukseen liittyvistä tehtävistä, tutkimusprojektien lupa-, rahoitus- ja sopimusasioista sekä kuntayhtymän lakiasioista.

Sairaanhoitopiiri allekirjoitti kauppakirjan Mikron tontista

Sairaanhoitopiirin johtaja Leena Setälä kertoi hallituksen tiedoksiantoasioiden yhteydessä, että sairaanhoitopiiri ja Senaattikiinteistöt ovat allekirjoittaneet kauppakirjan ns. Mikron tontin ostamiseksi. Kyseessä on Tyksin Kantasairaalan viereinen tontti, joka sijaitsee Lemminkäisenkadun, Kiinamyllynkadun ja Sirkkalankadun muodostamassa kolmiossa.

Tontin ostoon on varattu viiden miljoonan euron määräraha vuoden 2017 talousarviossa. Tontilla nyt sijaitseva ns. Mikron rakennus tyhjenee ja puretaan Medisiina D –rakennuksen valmistuessa. Sen jälkeen tontille on tarkoitus rakentaa uusi psykiatrinen sairaala, johon sijoitetaan Turun kaupungin ja sairaanhoitopiirin yhdistettävät psykiatriset vuodeosastot ja muita toimintoja.

T3-sairaalatyömaan betoniongelmien tutkinta laajentunut

Setälä kertoi hallitukselle myös, että Tyksin T3-sairaalalaajennuksen betoniongelmat johtavat viallisten rakenteiden purkuun. Lemminkäinen esittää rakennustöille uuden aikataulun joulukuun alussa. Samalla on selvinnyt, että myös joissakin NCC:n toimittamissa betonielementeissä lujuusarvot alittavat niille asetetun vaatimuksen, ja betoninäytteen ottoja on siksi laajennettu.

Syitä betonin lujuusongelmaan etsitään edelleen, ja lisätietoa niistä on saatavissa joulukuun puolivälissä. Työmaalla on otettu käyttöön Liikenneviraston edellyttämät tehostetut betonin laadunvarmistustoimenpiteet.

Talousarvioesitykseen muutos

Hallitus käsitteli vuoden 2017 talousarvioesitystä jäsenkunnilta saadun palautteen perusteella. Hallitus päätti esittää tänään kokoontuvalle valtuustolle, että vuoden 2017 talousarvion tavoitteena on nollatulos, eikä aiemman esityksen mukainen 5,6 miljoonaa euron ylijäämä. 

Päätöksestä seuraa, että vuoden 2018 taloussuunnitelmassa varaudutaan alijäämien kattamiseen, ja vuoden 2018 tulostavoitteeksi asetetaan 5,6 miljoonaa euroa. Tulostavoitteen muuttaminen pienentää jäsenkuntien keskimääräisiä maksuosuuksia vuonna 2017 yhteensä 5,1 miljoonaa euroa, jolloin maksuosuuksien muutos on kuntayhtymätasolla nolla prosenttia vuonna 2017. Vuonna 2018 jäsenkuntien maksuosuudet kasvavat 2,5 prosenttia aiemmin esitetyn 0,6 prosentin sijasta.

Alijäämien kattamissuunnitelma perustuu oletukseen, että maakuntalain ja sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annetun lain tullessa voimaan kuntayhtymien tulee kattaa alijäämänsä vuoden 2018 loppuun mennessä.

Muut esillä olleet asiat hallitus päätti tai merkitsi tiedokseen esittelyiden mukaisesti.

 

Huomautus: Tämä on toimituksellinen tiedote VSSHP:n kuntayhtymän hallituksen kokouksesta. Esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan internet-osoitteessa http://vsshp.ktweb.fi.