Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 26.1.2016 12.16

Tiedote sairaanhoitopiirin hallituksen kokouksesta 26.1.2016

Avainsanat:

Sairaanhoitopiiri ei tee asetuksen mukaista asiakasmaksujen korotusta

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ei toteuta valtioneuvoston antaman asetuksen mukaisia asiakasmaksujen korotuksia. Kuntayhtymän hallitus päätti 26.1.2016, että erikoissairaanhoidon asiakasmaksuja korotetaan helmikuun alusta alkaen 15 prosenttia vuoden 2015 tasosta. Esityksenä oli asetuksen mukainen lähes 30 prosentin enimmäiskorotus.

Hallituksen päätös syntyi äänestyksen jälkeen puheenjohtaja Piia Elon tekemän ja Heikki Tammisen kannattaman vastaesityksen pohjalta äänin 11-6.

Päätöksen mukaiset uudet asiakasmaksut ilmoitetaan 1. helmikuuta alkaen asiakasmaksut-sivulla.

Sairaanhoitopiirin ja Turun psykiatrian toimintojen yhdistäminen etenee

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ja Turun kaupungin psykiatrian toiminnot pyritään liittämään yhteiseen organisaatioon vuoden 2017 alusta alkaen. Tavoite sisältyy psykiatrian tila- ja organisaatiorakenteen uudistamista valmistelevan työryhmän väliraporttiin, joka esiteltiin sairaanhoitopiin hallitukselle.

Organisaatioiden yhdistämisellä saataisiin työryhmän mukaan synergiahyötyjä jo ennen suunnitteilla olevan uuden psykiatrisen sairaalan rakentamista. Esimerkiksi akuuttipsykiatrinen, tahdosta riippumaton hoito ja siihen liittyvä päivystys voitaisiin keskittää yhteisiin tiloihin jo ennen uutta sairaalaa.

Yhteisen organisaation muodostaminen ennen sote-uudistusta myös helpottaisi merkittävästi itse sote-uudistukseen liittyvää huomattavaa hallinnollista mullistusta.

Hallitus merkitsi Varsinais-Suomen psykiatrian tila- ja organisaatiorakenteen väliraportin tiedokseen ja päätti, että yhdistymisen taloudelliset vaikutukset selvitetään tarkkaan ennen organisaatioiden yhdistymisesityksen tuomista päätettäväksi.

Sirkku Jyrkkiö toimialuejohtajaksi

Hallitus määräsi osastonylilääkäri Sirkku Jyrkkiön toimimaan Tyksin Operatiivinen toiminta ja syöpätaudit –toimialueen toimialuejohtajana 1.5.2016 alkaen. Tehtävää nyt hoitava Risto-Pekka Happonen jää eläkkeelle tulevan kevään aikana.

Jyrkkiö on vakinaiselta viraltaan Tyksin syöpätautien vastuualueen hallinnollinen osastonylilääkäri. Hän on ollut tästä tehtävästä virkavapaalla 10.8.2015 alkaen ja toiminut Turun kaupunginsairaalan ylilääkärinä.

Lausunto sote-uudistuksesta

Hallitus päätti antaa sosiaali- ja terveysministeriölle esityksen mukaisen lausunnon sote-uudistuksesta ja valtioneuvoston linjauksista itsehallintoaluejaon perusteiksi. Lausunto on internetissä, hallituksen pöytäkirjan liitteenä (vsshp.ktweb.fi > Pöytäkirjat > Toimielin: Hallitus > Hae kokoukset: 26.1.2016 > § 6 Lausunto sote-uudistuksesta).

Tekstiilihuoltoyhtiöiden fuusio

Sairaanhoitopiirin hallitus hyväksyi osaltaan Ravanin Pesula Oy:n sulauttamisen Turun Tekstiilihuolto Oy:öön, jolloin muodostuu uusi, Lännen Tekstiilihuolto Oy -niminen yhtiö. Samalla hallitus hyväksyi Lännen Tekstiilihuolto Oy:n yhtiöjärjestyksen ja osakassopimuksen sekä oikeutti sairaanhoitopiirin johtajan tarvittaessa tekemään asiakirjoihin vähäisiä muutoksia.

Turun Tekstiilihuolto Oy kuuluu Turun kaupunkikonserniin ja sairaanhoitopiiri on sen yksi vähemmistöosakas. Ravanin Pesula Oy:n omistaa Porin kaupunki ja Satakunnan sairaanhoitopiiri. Uusi yhtiö pysyy edelleen Turun kaupungin konserniyhtiönä hieman yli 50 prosentin omistusosuudella.

Muut esillä olleet asiat hallitus päätti tai merkitsi tiedokseen esittelyiden mukaisesti.

 

 

Huomautus: Tämä on toimituksellinen tiedote kunnallisen hallintoelimen kokouksesta. Esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan internet-osoitteessa http://vsshp.ktweb.fi/.