Suodata hakutuloksia
Kliinisen neurofysiologian vastuualue
Teemme ääreis- ja keskushermoston, aistijärjestelmien toiminnan ja unen diagnostisia tutkimuksia polikliinisesti kliinisen neurofysiologian yksikössä Tyksin Majakkasairaalassa sekä päivystyksellisesti Tyksin eri osastoilla.
Sivu
Kliininen neurofysiologia
Tutkimme aivojen, aistijärjestelmien, hermojen ja lihasten sähköistä toimintaa sekä unta ja vireystilaa. Valvomme hermoston ja lihaksiston toimintaa leikkauksen ja tehohoidon aikana sekä teemme kajoamattomia neuromodulaatiohoitoja.
Toimipiste
Neurologia
Tutkimme, hoidamme ja kuntoutamme Varsinais-Suomen alueen yli 16-vuotiaita potilaita, joilla on neurologinen sairaus. Jaamme tietoa sairastuneille, omaisille ja kansalaisille.
Palvelu
Neuromodulaatiohoidon huippuosaamisyksikön organisaatio ja toiminta
Tyksin Neuromodulaatiohoidon huippuosaamisyksikkö toteuttaa, koordinoi ja kehittää monialaisesti Varsinais-Suomen hyvinvointialueen neuromodulaatiotoimintaa ja tieteellistä tutkimustyötä usealla eri erikoissairaanhoidon osa-alueella.
Sivu
Unen ja vireystilan tutkimukset
Unen ja vireyden tutkimuksilla selvitellään esimerkiksi uniapneaa eli unenaikaisia hengityshäiriöitä, muista syistä johtuvaa poikkeavaa päiväväsymystä ja vireystilan laskua, pitkään jatkunutta unettomuutta sekä erilaisia kohtauksellisia unenaikaisia oireita.
Palvelu

Kansallisten koordinaatioryhmien jäsenet
Tältä sivulta löydät kansallisten koordinaatioryhmien jäsenet. Lista ei ole täydellinen (kaikkiin ei saatu yhteyttä ja osa on kieltänyt nimensä näkymisen verkkosivuilla).
Sivu
Uniapnea
Uniapnealla tarkoitetaan yleensä obstruktiivista uniapneaa, jossa esiintyy toistuvia, vähintään 10 sekuntia kestäviä hengityskatkoksia (apnea) tai hengityksen vaimentumia (hypopnea) johtuen ylähengitysteiden tukkeutumisesta kokonaan tai osittain. Huomattavasti harvinaisempi uniapnean muoto…
Palvelu

Röntgen ja muu kuvantaminen

Osaamis- ja laatuvaatimuksia (Uni- ja hengityskeskus)
Tälle sivulle on koottu eri osaamis- ja laatuvaatimuksia.
Sivu
EEG- eli aivosähkökäyrätutkimus
EEG- eli elektroenkefalografiatutkimusta käytetään aivojen toiminnan häiriöiden, erityisesti erilaisten kohtausoireiden ja tajunnanhäiriöiden selvittämisessä. Tutkimuksessa mitataan aivojen sähköistä toimintaa, silmien liikkeitä, lihasjännitystä leuan alta, hengitysliikkeitä sekä sydämen…
Palvelu