Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 16.11.2022 12.16

Tyks tutkii ja hoitaa pureutuu vastustuskykyyn 24.11. klo 18

Avainsanat:

Mitkä ovat hyvän vastustuskyvyn ainekset? Miksi yksi tuntuu välttävän kaikki flunssat ja toinen pärskii vähän väliä? Tyks tutkii ja hoitaa –live pureutuu asiantuntijoidensa kanssa vastustuskykyyn. Tule mukaan esittämään kysymyksiä ja saamaan vinkkejä omaan terveyteesi.

TYKS TUTKII JA HOITAA LIVE Vastustuskyky to 24.11. klo 18-18.45. Lenkkeilevä mies, taustalla puita.

Ihmisen kyky suojautua taudinaiheuttajia vastaan kehittyy jo odotusaikana. Jokaisella meistä on jossain määrin synnynnäistä vastustuskykyä, joka suojaa noin puolivuotiaaksi asti. Kun lapsi alkaa tutustua ympäristöönsä, hän alkaa kohdata erilaisia ”pöpöjä”, samalla hänellä alkaa kehittyä vastustuskykyä niille.

Vastustuskyvyn syntyminen on ollut monen tutkimuksen aiheena, mitä ne kertovat? Missä määrin lapselle on hyvä altistua erilaisille asioille? Miten perintötekijämme vaikuttavat sairastumisalttiuteen?

Koronapandemia opetti meille paljon tautien tarttumisesta ja niiltä suojautumisesta. Mutta voiko puhtaudessa mennä liian pitkälle?

Heikentääkö jatkuva käsidesin käyttö vastustuskykyämme? Mitkä ovat hyvät käytännöt, joita kannattaa jatkaa? Miltä näyttää tuleva talvi tautien kannalta?

Rokotukset ovat lähes hävittäneet monta tapaavaa tautia Suomesta, mutta uusia viruksia tulee koko ajan lisää. Mitä tarkoittaa laumasuoja, josta uutisissa puhutaan?

Miten aikuinen säilyttää vastustuskykynsä ihan tavallisessa arjessa? Mitä pitää ottaa huomioon, kun ikääntyy? Tai kun suunnittelee ulkomaille matkustamista?

Osallistu omalta kotisohvalta Tyks tutkii ja hoitaa –liveen, johon voit lähettää ohjelman aikana kysymyksiä. 

Asiantuntijamme vastaavat.

Tytti Vuorinen.
Tytti Vuorinen, dosentti, ylilääkäri, molekyylimikrobiologia ja virologia
Juhani Knuuti.
Juhani Knuuti, professori, ylilääkäri, PET-keskus

Tervetuloa seuraamaan Tyks tutkii ja hoitaa -liveä torstaina 24. marraskuuta klo 18.