Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 11.3.2020 15.46

Maija Itälä-Remes kliinisen hematologian professoriksi

Avainsanat:

Tyksin kliinisen hematologian ja kantasolusiirtoyksikön ylilääkäri ja vastuualuejohtaja, dosentti Maija Itälä-Remes pitää professoriluentonsa Turun yliopistossa 11.3. Luennon aiheena on "Adoptiivisen soluterapian kehitys hematologisissa verisyövissä". Itälä-Remes on nimitetty Turun yliopiston kliinisen hematologian professoriksi 1.1.2020 alkaen.

Maija Itälä-Remes kuvattuna Tyksin T-sairaalan yläkerroksessa.

Maija Itälä-Remes toimii Tyksin Kliinisen hematologian ja kantasolusiirtoyksikön ylilääkärinä ja vastuualuejohtajana.

Turun yliopisto juhlistaa uusia professoreitaan kaikkien tiedekuntien yhteisillä professoriluennoilla keskiviikkona 11.3.2020 klo 16.30 alkaen.

Itälä-Remes on valmistunut Turun yliopistosta sisätautien erikoislääkäriksi 1993 ja kliinisen hematologian erikoislääkäriksi vuonna 1997, jolloin hän aloitti hematologian erikoislääkärinä Tyksissä. Hän on väitellyt lääketieteen tohtoriksi vuonna 1997. Vuosina 2008–2010 Itälä-Remes toimi kliinisen hematologian ylilääkärinä Taysissa, josta hän siirtyi Tyksiin Kantasolusiirtoyksikön osastonylilääkäriksi ja kantasolusiirto-ohjelman johtajaksi. Vuoden ajan 2017–2018 Itälä-Remes toimi Hyksin kantasolusiirtoyksikön ylilääkärinä, minkä jälkeen hän aloitti Tyksin Kliinisen hematologian ja kantasolusiirtoyksikön ylilääkärinä ja vastuualuejohtajana 1.6.2018.

Itälä-Remes on toiminut kansallisissa ja kansainvälisissä omaan alaansa liittyvissä asiantuntijatehtävissä muun muassa STM:ssä ja Fimea:ssa. Hän on myös toiminut Suomen Hematologiyhdistyksen puheenjohtajana ja Akuutti leukemia-ryhmän puheenjohtajana sekä Pohjoismaisissa asiantuntijaryhmissä.

Itälä-Remeksen tutkimustyö on keskittynyt erityisesti kliiniseen kantasolusiirtotutkimukseen. Kantasolusiirtotutkimuksella voidaan parantaa toiminnan laatua ja hoitotuloksia. Se on myös ainoa tapa pitää yllä kansainvälisiä yhteyksiä.

Uudessa työtehtävässään Itälä-Remes toimii hematologian alan vastuukouluttajana.

– Merkittävä edistysaskel Tyksin kantasolusiirtotoiminnassa on ollut kantasolusiirtojen laajentaminen VSSHP:n ERVA-alueelta koko Suomeen, mikä on mahdollistanut uusien menetelmien nopeamman käyttöön ottamisen sekä osallistumisen kansainväliseen alan tutkimustyöhön. Kansainvälinen yhteistyö on tulevaisuudessakin toiminnan painopisteenä, koska se on nykypäivänä tällaisen pienen erikoisyksikön koko olemassaolon edellytys, Itälä-Remes toteaa.

Lue professoriluennosta ja tilaisuuden ohjelmasta lisää Turun yliopiston nettisivulta.

Teksti ja kuva: Jaana Pakola